Halfjaarcijfers BMW, Mercedes, Audi: premiummarkt koelt af

De Duitse premiummerken hebben in het eerste half jaar van 2019 bijna allemaal een kleine teruggang in de verkopen genoteerd. Mercedes blijft wereldwijd marktleider, maar BMW komt dichterbij.

Bij alle fabrikanten is het mondiale beeld ongeveer gelijk: een kleine teruggang in Europa, met als negatieve uitschieter het Verenigd Koninkrijk, na Duitsland de grootste Europese markt. Ook de Latijns-Amerikaanse markten doen het slecht, maar hier staat tegenover dat China voor een flinke plus zorgt.

Mercedes en Audi zagen hun verkopen met bijna vijf procent dalen, BMW deed het met een plusje van een kleine procent aanmerkelijk beter. In cijfers ziet het er als volgt uit:

BMW springt er dus uit, en we verwachten dat het komende half jaar ook gunstig zal zijn voor de fabrikant uit München. De nieuwe 1 Serie gaat in de verkoop, en deze zal voor volume gaan zorgen. Voor topman Harald Krüger is het te laat, die wordt in 2020 bij BMW opzij geschoven. Dit betekent dat zowel Audi, BMW, als Mercedes nieuwe topmannen in dienst hebben: Bram Schot bij Audi, Ola Källenius bij Mercedes , en een nog te bepalen topman bij BMW.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df39ea55b526', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });