Aston Martin Valkyrie maakt circuitdebuut op Silverstone

De ongeblazen V12 van de Aston Martin Valkyrie hoorden we al op video voorbij komen, de wereld zag de wagen voor het eerst in levenden lijve in Genève. Afgelopen weekend was het rijdende debuut op het circuit van Silverstone

Het afgelopen weekend was de Formule 1 op bezoek in Silverstone. Het circuit ligt op een steenworp afstand van de fabriek van Red Bull Racing in Milton Keynes en ook de originele Aston Martin-fabriek in Newport Pagnell. Kennelijk was het reden voor de partners om van thema te wisselen. Zo reden Red Bull-coureurs Max Verstappen en Pierre Gasly in 007-uitdossing. Op de auto's waren wat referenties aan de superspion aangebracht. Terwijl 007 toch voornamelijk wordt geassocieerd met de DB-serie van Aston Martin. Tegelijkertijd had Aston Martin een Valkyrie meegenomen naar het circuit die juist in Red Bull Racing-tenue was gestoken. 

Goed, het is de 'camouflage' waarmee Red Bull traditioneel rijdt op de filmdag voorafgaand aan de presentatie van de auto. Toch staat ook de mat-blauw, mat-rode kleurstelling goed op de Valkyrie.