Rich Energy verandert logo stilletjes, blijft Red Bull uitdagen

If you mess with the bull, you get the horns. Dit gevleugelde (ha) begrip heeft de compleet getikte baas van Rich Energy kennelijk nog niet bereikt. Hij blijft Red Bull besmeuren via twitter, maar voelt tegelijkertijd de grond heet worden onder de voeten.

Sommige mensen hanteren het motto 'de beste verdediging is de aanval', zeker wanneer het in hun straatje past om de aandacht van hun eigen problemen af te leiden. Dit gebeurt op het hoogste politieke niveau (we noemen een Robert Mugabe), maar ook bij dubieuze zakenlieden die hun 'imperium' vooral opgebouwd lijken te hebben met gebakken lucht.

In de ondertussen boertige klucht rond Rich Energy blijft William Storey (of een van zijn sokpoppen) rabiate onzin uitkramen op twitter, waarbij Red Bull eigenlijk altijd op de korrel wordt genomen. Want ook al is laatstgenoemde een miljardenbedrijf dat overal ter wereld zeer zichtbaar is en de onbetwiste leider in de energiedrankjessctor, Storey vindt zijn Rich Energy 'better than Red Bull'. Dit is vooral grappig aangezien Rich volgens ons nu een lege huls is, aangezien het nieuwe bedrijf Lightning Volt - waar Storey geen deel van uitmaakt - per direct de producten voor zijn rekening neemt.

Om zijn argumenten kracht bij te zetten blijft Storey ongeprovoceerd Red Bull op twitter pesten, wanneer hij weer eens is vergeten zijn medicatie in te nemen:

De woede is vaak gericht op sleutelfiguren als Christian Horner en Helmut Marko, voor wie Storey schijtlollige bijnamen heeft verzonnen. Zij doen overigens het enige wat ze moeten doen, en negeren deze rare vogel totaal. Red Bull weet immers ook dat een kat in het nauw rare sprongen maakt, en achter deze façade heel veel onzekerheid en dreigende rechtszaken (nu ook van Red Bull) schuil gaan. Als bewijs hiervoor: Rich Energy heeft stilletjes zijn van Whyte Bikes geplagieerde logo gewijzigd naar iets dat minder een 1-op-1-kopie is, hoewel we betwijfelen of dit afdoende is voor de fietsenmaker. Rich deed dit op 18 juli, de datum waarop de rechter een ultimatum had gesteld.

In de tussentijd blijft Storey zijn eigen graf graven, maar we moeten toegeven: de tweets zijn wel vermakelijk, ook al is het pijnlijk. Niet alleen voor Storey zelf, maar ook voor Haas F1, dat nog steeds met deze clown geassocieerd wordt, ook al is het nieuwe Lightning Volt kennelijk nu hoofdsponsor. We sluiten af met het oude vs het nieuwe logo: