U kunt nu de Corvette van uw dromen samenstellen

Vanochtend stormde de nieuwe Corvette C8 Stingray met middenmotor het wereldtoneel op. De eerste leveringen staan over minimaal een half jaar gepland, wat liefhebbers tijd genoeg geeft om met de configurator te spelen.

Het hart van de nieuwe Corvette blijft de smeuïge 6,2 liter V8, hoewel hij voor de gelegenheid is opgekieteld tot meer dan 500 pk, en voor het eerst achter de bestuurder ligt. Het is wel even wennen overigens, een Corvette met een superkorte neus. De auto is gekoppeld aan een achttraps bak met dubbele koppeling, die hem binnen 3 seconden van 0-96 km/u helpt sprinten.

Aangezien we in een tijd van personalisatie leven valt er van alles te kiezen aan de nieuwe 'Vette: 12 lakkleuren, drie verschillende soorten stoelen, details in lakkleur of juist in koolstofvezel, ga zo maar door. Na even spelen met de configurator kwamen we uit op een exemplaar in Accelerate Yellow, met zwarte velgs en Yellow Claws (die konden we niet laten liggen, beste lezers..). Zelf ook fröbelen? De configurator staat hierrrrr.