Nederlands talent Rinus van Kalmthout mag Indycar testen

Eindelijk gaat er weer een Nederlander met een Indycar het circuit op. Begin volgende maand mag Rinus van Kalmthout de Dallara-Chevrolet van Ed Carpenter Racing testen in Portland, een van de beste teams in de Amerikaanse raceserie.

Op 7 augustus kruipt Rinus van Kalmthout achter het stuur van de nummer 20 auto uit het team van Ed Carpenter Racing. Van Kalmthout (18) wordt daarmee de jongste Nederlander ooit die een Indycar mocht besturen. Het team van Carpenter (ECR) behoort tot de topteams in de Indycar Series, en heeft als teambaas een man die zelf ook als coureur in de wagens stapt. Carpenter is natuurlijk blij dat hij Rinus VeeKay (zoals de Amerikanen de Hoofddorpse coureur noemen) een test kan laten doen: "We are excited to test Rinus at Portland on August 7th. The Indy Lights series has produced high-level talent, and ECR has always looked at drivers coming out of that series. Rinus had a very strong season up to this point, and we are excited to evaluate him at this upcoming test."

Van Kalmthout, die onlangs te gast was in onze podcast Autobahn ASFALT en toen al hintte op een mooie aankondiging, is verheugd: "Ik ben ontzettend blij met de kans om een Indycar van Ed Carpenter Racing te kunnen testen. Indycar-rijden is altijd al mijn grote doel en droom geweest en ik ga mijn uiterste best doen en heel gefocust laten zien wat ik kan. Ik wil Ed Carpenter Racing vast bedanken voor deze kans en hun vertrouwen in mij. Verder veel dank aan mijn familie en mijn partners, Jumbo, La Place, TeamNL/KNAF Talent, Gullwing Racing Insurance, Mazda Motorsports en Cooper Tires voor hun continue steun in mijn carrière."

De achttienjarige Van Kalmthout staat momenteel tweede in de Indy Lights en heeft nog zicht op de eerste plaats in het kampioenschap. Mocht hij dat winnen, dan kan hij volgend jaar doorstromen naar de Indycar Series.