Indycar-teambaas: 'Rinus van Kalmthout heeft het in zich'

Racetalent Rinus van Kalmthout mocht gisteren, als eerste Nederlander in jaren, een test rijden in een Indycar. Daarbij reed hij niet in de minste auto, maar in een wagen van Ed Carpenter Racing. Ed Carpenter zelf was nogal te spreken over Rinus.

Nederland groeit razendsnel op de wereldkaart van autosporten. Niet alleen hebben we met Max Verstappen een topper in de Formule 1, met Nyck de Vries hebben we de kampioenschapsleider in de Formule 2 in huis en volgend jaar keert de Formule 1 ook nog eens terug naar het circuit van Zandvoort. Aan de andere kant van de oceaan ontwikkelt zich echter nog een ster aan de horizon: Rinus van Kalmthout. Deze Hoofddorper mocht gisteren een 2019 Indycar testen bij Ed Carpenter Racing. Uiteraard was Rinus zelf tevreden met zijn test, want hij reed snel, nu heeft ook Ed Carpenter zelf gereageerd op de test.

Carpenter is vol lof over Veekay, zoals de Amerikanen hem ook wel noemen, en ziet hem snel een overstap van Indy Lights naar de echter Indycars maken: "Rinus made a great impression for his first day in an Indy car. We were able to complete over 140 laps and he showed that he has the skill and potential to be competing at the highest level of open wheel racing. I feel that Rinus has all of the tools to be competing in the NTT IndyCar Series very soon. As we have seen with many drivers coming out of Indy Lights, he has been well prepared for a smooth transition to an Indy car."

Het zou mooi zijn als de jonge coureur volgend jaar de overstap al kan maken. De kans is het grootst als hij dit jaar de Indy Lights wint. De volgende race is op 24 augustus op de WWT Raceway in Illinois, Van Kalmthout staat momenteel tweede in het kampioenschap op 45 punten van leider Oliver Askew.

Rinus was onlangs te gast in de podcaststudio van Autobahn, bekijk of beluister de aflevering hier.