Vet. Een elektrische Renault 4 boulevardcruiser

Ronde, retro-elektrische autootjes zijn heet. Ze combineren een klassiek design met moderne technologie, en op de een of andere manier pakt dit altijd goed uit. Het meest recente voorbeeld: deze Renault e-Plein Air. 

De '4' is een absoluut icoon van Renault. Onverwoestbaar, inzetbaar op allerhande ondergronden, en nog steeds te bewonderen in met name Frankrijk en haar voormalige overzeese gebieden. Het was dan ook een no-brainer voor de inpandige designers om de cultstatus van de Renault 4 eens te combineren met een elektrische aandrijving. Het resultaat: deze e-Plein Air, een treffende naam voor een vintage 4L zonder enige vorm van dak.

De makers van de e-Plein Air gebruikten de aandrijflijn van een Renault Twizy, dus heel ver komt deze auto met zijn 6,1 kWh-pakket niet, maar het is dan ook een showmodel. Verder kreeg de auto twee hippe two-tone stoelen, en werd het exterieur eigentijds strakgetrokken, met een nieuw opzetstukje in de voorkant. Een grille heeft hij door het gebrek aan verbrandingsmotor immers toch niet nodig.

Het resultaat is deze frisse strandcruiser, die naadloos aansluit bij de trend die werd ingezet door auto's als de Fiat 500 e-Jolly en de Honda 'e'. Wij zijn fan.