Met deze racers gaan Porsche en Aston Martin naar Le Mans

Vandaag is in Barcelona de proloog voor het nieuwe WEC-seizoen (2019/20), dat begint op Silverstone en eindigt met de 24 uur van Le Mans. Porsche en Aston Martin komen goed voor de dag met een nieuw kleurschema op de 911 RSR en Vantage GTE.

De Porsche 911 RSR-19 is helemaal in het nieuw gestoken, en losjes gebaseerd op de nieuwe 992. Met een inhoud van 4,2 liter heeft hij de grootste motor van het voorlopige GTE Pro-veld, zij het met het kleinste aantal cilinders (zes, de Aston Martin en Ferrari hebben beide een twin-turbo V8). De atmosferische krachtbron ligt - in tegenstelling tot de productieauto - voor de achteras, waarmee de Porsche een middenmotor heeft. Het kleurschema is dit jaar maagdelijk wit, met een rood streepje. Het oude exemplaar had nog zwart in de mix, maar dat zit er dit jaar niet meer op. In de GTE Am wordt nog met de oude RSR (met 4.0) gereden, aangezien auto's daar minimaal een jaar oud moeten zijn.

De Aston Martin Vantage GTE heeft een 'Grellow'-schema, waar de voorganger nog vooral geel was. Groen en geel zijn een uitstekende combinatie: kijk maar naar de Manthey-Porsches en de Mann-Filter AMG GT3 op de 24 uur van de Nürburgring. Beide prachtige wagens. De GTE Pro-racer staat bol van de rode accenten op de side skirts, diffuser, grille, vleugel en spiegels.

Ford (GT) en BMW (M8 GTE) zijn er dit jaar niet meer bij. De Corvette C7.R hebben we helaas al een tijdje niet meer gezien in de WEC. Maar goed, we hebben de Ferrari's, Astons, en Porsches nog.  Als u een van beide onderstaande auto's voor een rondje over het circuit mee mocht nemen, welke werd het dan?