Red Bull betrokken bij flinke crash in Limburg: veel blikschade

Slechts enkele dagen voor de Grote Prijs van Hockenheim is Red Bull verzeild geraakt in een stevige crash. Nabij Venlo werd een transport van achteren aangereden, met de nodige schade als gevolg.

Het voorval gebeurde toen twee goederentreinen op elkaar botsten. Door de impact werd de voorste container tegen de trekkende locomotief gedrukt, en lekten er tientallen blikjes van het gele goedje uit. Ook enkele wagons raakten ontspoord, maar ProRail is druk bezig alles weer recht te zetten. Wellicht kunnen de bergers een paar van de units achterover slaan, dan staat alles zo weer op zijn plek, zelfs zonder kraan. De incidentenbestrijder van dienst meldt dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, een mening die de felste tegenstanders van energiedrankjes wellicht niet zullen delen.

Naar verluidt bleef de veroorzaker, een Duitse machinist in een rode locomotief, ongedeerd. Deze Sebastian V. wordt nog wel ondervraagd. We hadden het overigens helemaal een giller gevonden als de trein geladen was met blikjes Rich Energy, maar u en wij weten beiden dat de kans een transgender-eenhoorn met jicht te zien groter is.