Gratis tip: steek geen drukke snelweg over als u pech hebt

U zou denken dat bovenstaande wel helder is voor iedereen, maar kennelijk is dat niet het geval in Nederland-Hoogopgeleidenland. Voor de tweede keer in korte tijd probeerde iemand vandaag de A15 over te steken.

Er bestaat eigenlijk geen enkel scenario waarin je zou zeggen 'ja, nu is het wel verstandig om een drukbereden snelweg over te steken. Oké, misschien als er een kolkende lavastroom u levend dreigt te frituren misschien, maar dat risico schatten we in Nederland niet zo heel hoog in. Toch zijn er altijd snuggere Japies die het proberen, omdat ze met pech langs de kant van de weg staan, en graag het risico lopen tot een bloederige pulp platgereden te worden, en iemand anders een levenslang trauma te bezorgen.

Eerder deze maand was er de vrouw die - met 3 toekijkende kinderen op de achterbank - besloot zes rijstroken over te steken naar het tankstation aan de overkant (en weer terug). Niet bepaald haar meest heldere moment, maar ze redde het mooi wel. Wellicht geïnspireerd door dit geval besloot een man vanochtend op een ander stukje A15 (bij Hoogvliet) de rijbaan over te steken. Gevolg: het regende telefoontjes bij de tiplijn van de Telegraaf 112. Voor zover we weten heeft de man zijn poging gestaakt en leeft iedereen nog lang en gelukkig. Voor eenieder die het zelf eens wil proberen: laat het pretty please (with cream and sugar) uit uw hoofd. We proberen het aantal verkeersdoden juist terug te dringen, en u helpt daar niet echt bij. Als politici daarnaast ook ophouden met populistische proefballonnetjes op te laten, helpt dat wellicht ook. Sommige mensen zijn gevoelig voor het risico een dikke boete te krijgen, en gaan dan onvoorspelbaar gedrag vertonen.

Het was overigens niet de eerste keer dat iemand de A15 over wilde steken. Check deze video op Dumpert, en dat zal vast niet de enige keer geweest zijn.