Red Bull kijkt vol vertrouwen naar Duitse Grand Prix

De goede prestaties van Max Verstappen en Pierre Gasly tijdens de vorige Grand Prix geven Red Bull Racing vertrouwen voor komend weekend. Als de auto's op een powercircuit als Silverstone mee kunnen komen, moet dat op Hockenheim ook lukken.

Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing kijkt met het nodige optimisme naar de Grand Prix van Duitsland. Max Verstappen had zicht op een derde of zelfs tweede plaats, maar werd door Sebastian Vettel van de baan gereden, waardoor hij als vijfde finishte. Ondanks de teleurstellende eindklassering was Red Bull toen al blij en nu kijkt het team reikhalzend uit naar de race op het circuit van Hockenheim.

Horner: "We have confidence going to Hockenheim given the performance at Silverstone. After Monza it is one of the most power sensitive circuits on the calendar. You are flat out on the lap for pretty much the equivalent of the entire Barcelona lap. So that is encouraging for us, and certainly for a circuit like Hockenheim that is less power sensitive.

Volgens Horner is de vooruitgang van zowel de engineers van Red Bull Racing zelf, als die van Honda goed af te lezen aan het feit dat Max zelfs in Maggotts, Beckets en Copse zo dicht bij de Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton kon rijden. Maar het feit dat hij de Ferrari's ook kon inhalen alsof ze stilstonden toont aan dat het team op de goede weg is: "That is usually the sign of a pretty decent car."

Het geeft het team een mooie uitgangspositie voor de trip naar Duitsland. Morgen zijn de eerste vrije trainingen en dan kan iedereen weer een beetje zien hoe het ervoor staat. Zaterdag tijdens de kwalificatie wordt het weer echt spannend: In Silverstone reed Max binnen twee tienden van de snelste tijd.