Max Verstappen denkt nog niet aan kampioenschap na tweede overwinning

Hoewel hij gisteren in de regenachtige chaos in Duitsland zijn tweede Grand Prix-overwinning van dit seizoen boekte, vindt Max Verstappen het nog te vroeg om meteen over het kampioenschap te gaan nadenken. Daarvoor ligt Mercedes te ver voor.

Terwijl bij Mercedes alles achter elkaar fout ging, wist Max Verstappen zijn verstand erbij te houden en zonder paniek naar de overwinning te rijden. Zelfs een pirouette in het stadiongedeelte van de baan wist hem niet in de problemen te brengen. Intussen ging bij Mercedes alles mis. Na een spin kwam Hamilton verkeerd de pits inrijden terwijl de pitcrew daar helemaal nog niet klaar voor was. Hij haalde een nieuwe vleugel en kreeg weer intermediates onder zijn auto geschroefd en vervolgde zijn rit met een enorme achterstand. Dat hij daarna ook nog een tijdstraf kreeg voor het verkeerd inrijden van de pits zorgde ervoor dat hij zelfs achter de laatste Williams terecht kwam op de baan en uiteindelijk voor het eerst dit jaar buiten de punten eindigde.

Twee punten voor Hamilton en maximale punten voor Max Verstappen betekent dat de Limburger flink inloopt in het klassement. Desondanks denkt hij nog niet aan het kampioenschap. In de persconferentie zegt hij: "Ze liggen nog altijd mijlenver voor in het kampioenschap. Meer dan twee overwinningen." Hij relativeert ook de opeenstapeling van missers bij Mercedes: "Ze zijn volgens mij ook nog steeds het dominante team. De omstandigheden waren vandaag gewoon erg lastig. Een foutje was snel gemaakt, zoals je wel hebt kunnen zien, en ze hadden vandaag hun dag niet. Wij hebben vandaag een goede prestatie neergezet, maar we moeten nog steeds hard aan het werk om het gat te dichten zodat we in elke race voor de overwinning mee kunnen doen. Er is dus nog steeds veel werk te verzetten."