FIA-baas Todt: 'ik kijk samen met Michael Schumacher Formule 1'

Michael Schumacher verdween na zijn ski-ongeluk in 2013 volledig uit de openbaarheid, en naast geruchten weet niemand iets over zijn gezondheidstoestand. Bijna niemand, want Jean Todt pikt nog wel eens een F1-race met hem mee.

De 50-jarige Schumacher, die in het Franstalige deel van Zwitserland zijn domicilie heeft, krijgt hier af en toe Jean Todt - die hij goed kent uit zijn tijd bij Ferrari - over de vloer. De twee pakken dan wel eens een Formule 1-race mee, zo vertelde Todt in een interview met Radio Monte Carlo: "Ik ben altijd voorzichtig met het geven van updates, maar het is waar. Ik heb samen met Michael Schumacher naar F1-races gekeken bij hem thuis in Zwitserland."

Over de grote vraag 'in wat voor toestand verkeert Schumacher', doet Todt uiteraard geen uitspraken. Schumi was altijd al iemand die grote waarde hechtte aan zijn privéleven, dat niet tot het openbare domein hoort, en dit is niet veranderd. Volgens Todt wordt de zevenvoudig wereldkampioen 'zeer goed verzorgd'. "Uiteindelijk helpen alleen positieve gedachten hem. Zijn hele familie en ikzelf zijn positief op mentaal gebied, ondanks de omstandigheden. [..] Hij geeft niet op en blijft vechten."

Dit laatste wijst er waarschijnlijk op dat Schumacher ondanks zijn fysieke beperkingen nog wel gezond van geest is. De Duitser blijft vooralsnog wonen in Gland, in het Zwitserse kanton Vaud. Berichten over een verhuizing naar Mallorca, die vorig jaar wereldwijd in de media verschenen, bleken gestoeld op onwaarheden.