Nu nog meer bijtelling op een nieuwe Bentley

Het design van een nieuwe Bentley wordt door veel autoliefhebbers als prikkelend ervaren. Is dit voor u niet het geval, dan helpen de pakweg 120.000 nieuwe onbezoldigde werknemers van het Britse merk een handje. 

Automerken krijgen meer en meer oog voor ecologie en biodiversiteit, en dat is een goede zaak. Naast zonnepanelen en nieuwe warmte- en energiecentrales, uiten de inspanningen zich soms in het aanschaffen van een hele zwik huisdieren, zoals Bentley deed. De automaker heeft zo'n 120.000 Britse honingbijen (om- en nabij, ze hebben geen bijtelling gedaan) toegevoegd aan het hoofdkantoor in Crewe.

Nu kunnen we allemaal heel cynisch doen en stellen dat dit soort initiatieven meer voor de Bühne is als uit een bewustwordingsproces, maar wat schaadt het? Het gaat hier om twee korven/volkeren die volgens Bentley goed zijn voor 15 kg aan honing. Een mooie bijvangst voor het merk met de 'Flying  B': doe het in een mooi potje, plak er een chique labeltje op met de vermelding dat het 'organic' is, en je kunt het voor bijzonder veel geld verkopen.

Voor de werknemers met een bijen-allergie is het wellicht niet ideaal, maar zij kunnen zich troosten met de gedachte dat de bijenkasten helemaal aan de rand van het terrein staan. Bovendien zijn honingbijen in de regel vredelievende wezentjes, dus het risico valt mee. Rest ons alleen nog de foto's van de Bentley met maximale bijtelling te tonen. En onthoud: 'if your girlfriend looks like this, she's a keeper.'