PANZER. Dit is de nieuwe BMW X5 Protection VR6

Goed nieuws voor de boys in bivakmuts van de Nederlandse arrestatieteams, en hun gelijkgemutste kompanen van de Mocro Maffia: de nieuwe BMW X5 is er als extra robuuste 'Protection'. De SUV is in staat patronen uit een AK-47 te weerstaan. 

Als de liquidaties in de Staatsliedenbuurt ons iets hebben geleerd, dan is het dat je ook in een grote SUV vrij kansloos bent als iemand zijn magazijn op je voorruit leegt. Met deze BMW X5 Protection VR6 verschuiven de overlevingskansen meer naar uw voordeel. Let wel: 'VR6' staat hier voor een beveiligingsniveau, niet voor het oude zescilinder motorblok uit de Volkswagen-stallen.

De extra bepantsering op deuren en ramen is alleen voor de kenner zichtbaar, een leek zal niet snel doorhebben dat hem iets bijzonders voorbijrijdt. Dit is handig, want in een dergelijke auto wil je juist niet de aandacht trekken. Wil je dit wel, dan kan de X5 uitgerust worden met de nodige toeters en bellen. 

Vanzelfsprekend gaat de aandacht bij het voertuig vooral uit naar de kostbare vracht achterin, de chauffeur is immers inwisselbaar. Achter de achterbank is een extra kogelwerende plaat aangebracht, en ook tussen de achterklep en de achterbank is nog een module geplaatst met 33 mm dik kogelwerend glas. Vanaf vier meter afstand is de passagier bovendien beschermd tegen zijwaartse TNT-explosies tot 15 kg. Voor wat betreft de handwapens en geweren: "The combination of amour-plated bodywork and security glazing facilitates effective protection against attacks by handguns and long firearms using ammunition up to a calibre of 7.62 × 39 FeC or 7.62 × 39 SC respectively, as used in weapons of the type AK-47, a most commonly used weapon in the world."

Hoeveel deze X5 weegt wordt niet verteld, maar ga maar uit van 'veel'. Om al deze kilo's goed in beweging te krijgen, is gekozen voor de zwaarste non-M-motorisering. In de basis is de SUV een xDrive50i, met 530 pk en 750 Nm. 0-100 gaat in 5,9s, de topsnelheid is elektronisch begrensd op 210 km/u. Het gemiddeld opgegeven verbruik bedraagt 13 liter per 100 km, maar geen haan die daar naar kraait.

Het ziet er allemaal machtig veilig uit, maar er zijn bazen en bovenbazen. Wie behoefte heeft aan meer kevlar om zich heen moet even bij Mercedes Guard shoppen, voor een S600 met VR10-bescherming. Voor een idee hoe het er aan toe kan gaan in de wereld der Panzerfahrzeuge, publiceerde BMW ooit onderstaande trainingsvideo.