Rechtsstaat Nederland: kruisnegeerders Schipholtunnel niet beboet

De politie Noord-Holland strijkt kruisnegeerders bij de Schipholtunnel over het bolletje. Volgens de dappere regelneukers kunnen ze niks met de officiële beelden van een andere overheidsinstantie. De verkeersaso's gaan gewoon vrijuit. FACEPALM.

Dit moet wel de boosmaker du jour zijn. Als u drie millimeter per uur te snel rijdt op de snelweg krijgt u een bekeuring. U wel. Allemaal gezien door een of ander machientje, waarvan u maar moet geloven dat het goed werkt. Of u krijgt een werkstraf omdat een rechter op basis van iets (in ieder geval niet een officiële politiecamera) bepaalt dat u een waarschuwingslampje negeerde. Maar als u en iedereen (en met u en iedereen ook een rechter, zwakzinnige, winkelbediende en zelfs elke politieagent) met het blote oog op een video van Rijkswaterstaat kunt zien wie er een rood kruis op de snelweg negeert, dan gaan die aso's volgens de politie vrijuit.

"Het is niet vastgesteld door officiële camera’s van de politie. Dus kunnen wij die beelden niet gebruiken." aldus een politiewoordvoerder tegen de Telegraaf. Wat is dit voor een onzin? In elke Opsporing verzocht worden beelden van niet officiële politiecamera's gebruikt om verdachten te vinden. Waarom kan het dan nu ineens niet? En dan nog iets, stelletje ontzettende lampies: MAAK VAN DE RIJKSWATERSTAATCAMERA'S DAN OFFICIËLE POLITIECAMERA'S. Stelletje achterlijke staatsm*****en. Echt, zijn wij nou zo slim, of zijn jullie zo stom?

Vanmiddag deden in de Schipholtunnel dus tientallen mensen moedwillig een poging tot aanslag op de medewerkers van Rijkswaterstaat bezig waren in de tunnel. Als er een rood kruis boven de weg staat, mag je daar niet rijden. Dat betekent derhalve ook dat je moet stoppen, net als bij een stoplicht. Heeft heel Nederland zijn rijbewijs bij aankoop van vijf ballonnen lachgas gekregen ofzo? Hou eens op met als een asociale eikel te rijden.

Bij de krant van wakker Nederland zegt Rijkswaterstaat zelf "Maar deze ’egoïsten’ komen er dus zonder boete vanaf, en volgens RWS is dat eigenlijk ook wel logisch. „Wij bewaren deze beelden niet”, legt Henk Voerman uit. „Deze dienen puur voor verkeersmanagement en om de actuele situatie in de gaten te houden. Maar we kúnnen ze dus ook niet overdragen aan de politie"" Jullie moeten echt beter gaan nadenken, want dit slaat werkelijk als een tang op een varken.