Max Verstappen: 'Volgend jaar kan ik wereldkampioen worden'

Na zijn tweede overwinning van dit jaar, afgelopen zondag, is iedereen weer gaan geloven in het wereldkampioenschap voor Max Verstappen. Sommigen denken dat het dit jaar nog kan, maar de Limburger zelf houdt een slag om de arm: "Volgend jaar."

Voor dit seizoen sluit Max Verstappen zelf uit dat hij wereldkampioen in de Formule 1 kan worden. De in Monaco woonachtige Limburger vindt Mercedes gewoon veel te sterk. Daar doet de voor het team met de ster in het water gevallen race van afgelopen weekend niets aan af.

In een interview met Auto Bild Motorsport zegt Verstappen: "Dit jaar is Mercedes nog te dominant." Hij denkt echter dat er volgend jaar weer van alles kan veranderen in het spel op de baan: "Volgend jaar moet het zeker kunnen. Red Bull maakt goede vooruitgang met de motor van Honda." Hij houdt echter wel meteen de boot weer een beetje af: "Hoewel je nooit 100 procent zeker bent." 

Daarnaast kan Mercedes zomaar ook ineens weer een paar vindingen doen waardoor hun wagens nog een klap sneller worden. Toch denkt Verstappen dat Red Bull Racing en Honda inmiddels goede zaken doen: "Maar Mercedes weet ook niet of ze volgend jaar weer zo kunnen domineren." Races met Mercedes, en Red Bull vooraan zou de spanning er zeker meer in brengen. Overigens is ook nog niet zeker of Ferrari volgend jaar opnieuw zo zit te rommelen en stategisch blijft blunderen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2e8e9d57fe6', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });