Lewis Hamilton veto't Netflix-beelden uit Hockenheim

Mercedes beleefde afgelopen weekend zijn slechtste race sinds Oostenrijk 2018, en tot overmaat van ramp stond juist daar een Netflix-camerateam alles op te nemen. In Drive to Survive deel 2 zult u echter geen matige Hamilton zien, dat staat hij niet toe.

Het moest echt een feestje worden in Hockenheim zondag. Voor de door Mercedes-Benz gesponsorde thuisrace was alles uit de kast getrokken: een grootse viering van 125 jaar motorsport, compleet met een paar malle kleren alsof het de Goodwood-revival was, retro-uniformen voor de pitcrew, een speciale livery op de W10 én een uitnodiging voor het productieteam van de documentaire Drive to Survive. Geen probleem voor het team dat alles en iedereen al sinds 2014 domineert, right? Wrong

De cameracrew zag een reutelende Lewis Hamilton met een zere keel in de paddock rondsloffen, en tijdens de race bijna alles fout gaan: van een kolderieke 50+ seconden durende pitstop van Hamilton, die in onderstaande video geduid wordt, tot een boze Toto Wolff toen Valtteri Bottas een paar ronden voor het einde van de baan vloog. Dit alles gaat u volgend jaar waarschijnlijk terugzien in Drive to Survive, behalve de beelden van Lewis Hamilton dan. De regerend wereldkampioen staat niet toe dat hij in beeld verschijnt, en grijpt zijn slechte gezondheid aan als reden. Tegen Racefans zegt hij: “I won’t be in the Netflix show much, because I was sick the whole time. I won’t allow them to release that."

Als Hamilton heeft bedongen dat hij beelden mag blokkeren, dan moet Netflix dit respecteren, maar u kunt zich afvragen wat er op tegen is om iemand een beetje kwetsbaar te zien. Aan de andere kant: zo lang de beelden van Hamilton achter het stuur van de Mercedes niet geknipt worden is er weinig aan de hand. Er gebeurde bovendien genoeg aan andere dingen tijdens de race om een heel seizoen mee te vullen.