Lewis Hamilton is niet bang voor Max Verstappen als teamgenoot

Voor Max Verstappen kon het haast niet beter gaan in de Formule 1: hij reed de laatste 20 races in de punten, won twee van de laatste drie, wat sommige mensen de uitspraak heeft ontlokt dat hij beter is dan Hamilton. Onzin, antwoordt de Britse champ.

De grote speculatiemolen draait in de Formule 1 altijd, en momenteel zijn de voorspellingen voor 2021 weer aan de orde. Er wordt op gezinspeeld dat Max Verstappen na het aflopen van zijn contract bij Red Bull de switch naar Mercedes maakt. Als dat het geval is, zit het er dik in dat hij Hamilton naast zich krijgt, want de vijfvoudig wereldkampioen heeft nog steeds honger, en kan met zijn 34 jaar nog wel even mee.

Lewis staat niet afwijzend tegenover het scenario dat hij en Verstappen teamgenootjes worden. Wanneer ze in een gelijke auto racen kan hij immers tonen dat hij niet onderdoet voor Max, en daarmee de criticasters de mond snoeren in hun opvatting dat Max eigenlijk al beter is, maar door zijn zwakkere auto niet zijn volle potentieel ontplooit. “In some ways it works out for me. At the moment I see stories that it’s because we have different cars and that’s the only way [I beat him] but this gives me the opportunity to show you that’s not the case.

Hoewel het silly season altijd doorloopt, is er momenteel weinig twijfel over dat Verstappen ook in 2020 voor Red Bull uitkomt. Te meer omdat 2020 een overgangsjaar is, en in 2021 veranderingen in de regels en misschien in het grondconcept van de Formule 1 worden verwacht. Alleen de Telegraaf maakte even een tijdje stampij over een mogelijk vertrek van Verstappen in 2020, waarbij ze waarschijnlijk hun eigen bron waren. Inmiddels is die keutel weer ingetrokken.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dd30c0fde1d7', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });