Volkswagen wil record van Ho-Pin Tung hebben

Begin 2018 reed Ho-Pin Tung met een Range Rover Sport SVR de 99 bochten van de Tianmenweg in China op. Hij pakte er het record van Ferrari af. Nu wil Volkswagen het record hebben en houden. Dus brengen de Duitsers hun ID. R in stelling.

Met de ID. R is Volkswagen op weg naar "all ze rekords", dus is nu de Tianmen Shan Big Gate Road aan de beurt. We noemen het gewoon de Tianmenweg, aangezien ze in China ook geen Engels spreken. De betekenis van de naam is weg naar de hemel en daar heeft Volkswagen een leuke PR-spin op losgelaten: ID. R gaat van de Hel naar de Hemel.

De elektrische sportwagen is niet gebouwd om in races wedstrijden te winnen, maar hij is er om records te breken. Daarom reed Volkswagen er vorig jaar al het absolute record op Pikes Peak mee uit de boeken. Daarna pakte de auto het record op de Nürburgring (de Groene Hel), en ook de heuvelklim in Goodwood reed de ID. R het snelst van iedereen.

Na de Groene Hel staat nu de Groene Hemel op de kalender. Daar reed Ho-Pin Tung vorig jaar met een Range Rover Sport SVR in 9:51 minuten naar boven. Wat een ronkende SUV kan, kan een speciale recordjager natuurlijk sneller. VW heeft vast ID.R-coureur Romain Dumas weer ingeschakeld om dit record te pakken.

Helaas heeft VW nog niet gezegd wanneer ze hun 680 pk sterke wagen de berg op jagen. We kunnen er wel van uitgaan dat de dagen van Ho-Pin's record geteld zijn. Gelukkig voor de Neder-Chinees is hij ook met de Range Rover tegen een tempeltrap op de berg gereden, dat zien we de superlage ID. R nog niet doen.