Nyck de Vries pakt pole position in Hongarije

Kampioenschapsleider Nyck de Vries, uit het Friese Sneek, heeft beslag gelegd op de eerste startplaats voor de Formule 2 hoofdrace in Hongarije. De F2 racet als voorprogramma voor de Formule 1 op de Hungaroring.

Voor het eerst in  een paar weken komt de Formule 2 weer in actie tijdens een Grand Prix weekend. Net als de Formule 1-spektakel van Max Verstappen is het Formule 2-circus met Nyck de Vries neergestreken op de Hungaroring in Hongarije. Het circuit nabij de hoofdstad Boedapest was warm, maar nat. Het zorgde bij de trainingen van zowel Formule 1, als Formule 2 al voor het nodige geglij over de baan.

Nyck de Vries liet zich echter niet van de wijs brengen door de nattigheid. Bijna continu reed hij sneller dan de rest van het veld. Als kampioenschapsleider in de Formule 2 moet hij ook wel scoren, want mannen als Mick Schumacher, Nicholas Latifi, Luca Ghiotto en Sergio Sette Camara willen de opstapklasse naar de Formule 1 uiteraard ook winnen. Aanvankelijk reed Nyck tijden die twee seconden sneller waren dan de rest van het veld reden, alleen Luca Ghiotto rijdt bijna dezelfde tijd. 

Dan is het Nicholas Latifi die vijfentwintig hondersten van de tijd van De Vries afschraapt. Op dat moment begint de baan echter langzamerhand op te drogen. Het zorgt ervoor dat Nyck er een 1:49,809 uit te persen, ruim twee tienden sneller dan Luca Ghiotto rijdt. De derde tijd is voor Latifi, die echter zeven tienden achter de tijd van De Vries blijft.

De Vries pakt dus pole. Goed voorspeld door Steijn Schothorst tijdens ASFALT #58.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b4bfebe9d1', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });