BMW 8 Serie Gran Coupe prijzen: dit kost de vierdeurs luxecoupe

U wilt een nieuwe BMW 8 Serie, maar hebt geen zin om zich gebukt tussen voorstoel en B-stijl door te wurmen om bij de achterbank te geraken? Dan is de Gran Coupe een uitkomst. Vanaf 2 november staat hij bij de dealer, en dit kost hij.  

BMW heeft er een gebruik van gemaakt om van elke coupe ook een versie met twee extra deuren te maken, en noemt deze Gran Coupe (GC). Hiermee gaat het hele principe van een coupe overigens overboord, maar dat is semantiek. Het verkoopt, en daar gaat het om. De 4 Serie heeft een GC, later dit jaar wordt de 2 Serie GC onthuld, en de 6 Serie - de voorloper van de 8 Serie - had er een.

Om plaats te maken voor twee achterportieren moest de al lange 8 Serie nog iets verder uitgerekt worden, de wielbasis nam zelfs met een dikke 20 cm (of: 0,87 Rocco Siffredi, als u liever dat meetsysteem gebruikt) toe. Een extraatje: het is de enige Acht die met een glazen panoramadak te bestellen is. Tegen meerprijs uiteraard. De 8 Serie GC is er als achterwielaandrijver, in dat geval bent u gebonden aan de 840i. In alle andere gevallen worden alle wielen door de motor bediend. De prijzen: