Homo's en Amsterdamse Uber-chauffeurs mixen niet echt

'Wat een verbazingwekkend nieuws!' ~Helemaal niemand die ooit eens in 020 in een Uber heeft gezeten.

Het schijnt de laatste tijd in onze hoofdstad wat te rommelen tussen Uber-taxi's en hun gay-klandizie. Voegde het bedrijf vorige week nog een meldknop aan de app toe nadat twee dragqueens waren geweigerd, zo bereiken ons deze week via AT5 berichten over het beschimpen en bespugen van een homostel, vanwege hun geaardheid. Een uitermate kwalijke zaak natuurlijk, maar het kan eens gebeuren, met een chauffeursbestand dat voor het overgrote deel een achtergrond heeft die niet per definitie bekend is met, open staat, of onbevooroordeeld is tegenover de niet-heterogemeenschap.

Overigens lijkt ons dit geen Uber-specifiek probleem. In een reguliere taxi zal de kans niet veel kleiner zijn dat er zich eens een homofoob incident voordoet. Deaslniettemin is het goed dat Uber de zaak hoog opneemt. Is het niet omdat het gedrag tegen onze grondwet indruist, dan wel omdat het gewoon hele slechte PR voor je bedrijf is.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2d6ea62f188', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });