Beitske Visser kan dit weekend de eerste W Series winnen

Komend weekend wordt op Brands Hatch de laatste race van de eerste W Series verreden. Beitske Visser kan de eerste winnares worden, maar dan moet ze wel een aanzienlijke Britse sta-in-de-weg verslaan.

Op 11 augustus wordt de zesde en laatste ronde van de eerste W Series verreden, in tandem met de DTM. Twee vrouwen doen mee om de titel: de Britse klassementsleider Jamie Chadwick (#55) en onze eigen runner-up Beitske Visser (#95). In de W Series wordt dezelfde puntentelling toegepast als in de Formule 1:  Chadwick heeft er 98, Visser 85.

Bovenstaande betekent dat Chadwick minimaal vierde moet worden om met de eindoverwinning aan de haal te gaan. Als Visser - de enige Nederlandse in het veld - in dit scenario wint hebben ze beiden 110 punten, maar pakt Chadwick de winst op basis van onderling resultaat. De Britse wist dit seizoen in elke race op het podium te finishen, en mag het aanstaande zondag voor haar thuispubliek proberen af te maken. Een riante uitgangspositie, maar in de racerij kan van alles gebeuren.

De laatste W Series van dit jaar gaat zondagmiddag om 16:10 uur Nederlandse tijd van start, rond 17 uur weten we dus wie zich in Engeland tot kampioen kan laten kronen. U kunt de race volgen via Ziggo Racing.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2d76800774e', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });