BEELD. Zoveel Tesla Gigafactory staat er al in China

Kent u dat cliché dat Chinezen/Aziaten in no-time gebouwen en infrastructuur uit de grond kunnen stampen? Daar zit - zoals bij elk cliché - een kern van waarheid in. Zeker als Elon Musk de zweep erop legt, een permanente staat bij Tesla.

Voor Tesla mag winstgevendheid nog even wachten, voor nu is het devies 'groeien groeien groeien'. Er moeten Model 3's en S-en, X-en en Y's aan de man/vrouw gebracht worden, en rap een beetje. De Gigafactory 3 in Shanghai - waarvoor tijdens de bouw een half miljard euro werd opgehaald - moet nog dit jaar zijn bijdrage leveren, en als je kijkt naar de vorderingen, lijkt dit niet onmogelijk.

Het officiële account van Tesla tweette een luchtfoto van de Gigafabriek in kwestie, op de plek waar Musk zelf in januari van dit jaar nog het startschot gaf voor de bouw. Niet verkeerd. Via Electrek kwamen we ook nog een videootje tegen met een timelapse en dronebeelden. Aan het einde van het jaar wil Tesla 10.000 auto's per week maken, waarvan zo'n 3.000 in China.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6766396c865', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });