Rinus van Kalmthout maakt indruk op testdag IndyCars

Tijdens een testsessie in Portland heeft Rinus 'VeeKay' van Kalmthout zijn visitekaartje afgegeven. De 18-jarige Nederlander, die niet onverdienstelijk racet in de Indy Lights, mocht een dagje in de grotejongens-IndyCar, en stelde niet teleur.

Op de in-season testdag op de Portland International Speedway, reden naast een aantal reguliere IndyCar-rijders ook Indy Lights-coureurs Veekay en Oliver Askew, die klassementsleider is. Een Indy Lights-auto haalt ongeveer 450 pk uit een 2.0 viercilinder turbo, een IndyCar haalt tot 700 pk uit een 2.2 liter V6 turbo.

Veekay - die in de Lights voor Juncos uitkomt - deed zijn rondjes in een Chevrolet van Ed Carpenter racing, en zat slechts enkele tienden van de tijden die veteraan Alexander Rossi neerzette. Zijn optreden zal zijn IndyCar-aspiraties goed doen, het huidige seizoen telt nog twee races. 

In de 'Road to Indy' reed VeeKay - die onlangs als gast in onze podcaststudio aanschoof - zich de afgelopen drie jaar naar 13 overwinningen en 29 podiums. Zijn verwachtingen voor de toekomst? One day at a time. Voorafgaand aan de test liet hij optekenen: “My main goal is to show my professionalism and quality’s as a driver and as a team player. I will try to make myself better at the test, but also provide the team with valuable information for the remainder of the 2019 NTT IndyCar season.