Man stapt per ongeluk met 7 ton cash in politieauto

Werken bij de politie is af en toe best makkelijk, want sommige boeven lopen je recht in de armen. Zo ook een 33-jarige man die per abuis met een tas vol cash in een onopvallende politieauto stapte. Maar dat is nog niet alles.

Het voorval dateert van de vorige winter, maar komt nu weer in de media omdat de zaak tegen de verdachte is begonnen. Op 16 december stapte hij in Rotterdam-Oost met een sporttas met hierin 680.000 euro in een onopvallende politieauto, die daar stond in het kader van een oefening. Even verderop stond de persoon bij wij hij in had moeten stappen, in een soortgelijke auto met een verborgen ruimte. Dergelijke cashtransacties zijn niet ongewoon in Rotterdam, maar zelden legaal.

Het was een dure vergissing, want niet alleen werden de briefjes in beslag genomen, de politie ging ook maar eens snuffelen in de woning van de man. Hier troffen ze...wait for it... 67 kilogram cocaïne aan in een kluis. Toch een partij met een groothandelswaarde van 2,3 miljoen euro. Wat wij ons afvragen: waarom zou je als grote jongen je thuisadres als opslag gebruiken, dan heb je toch wat verschillende pandjes in de stad? Maar goed, wellicht was het hier een en/en-situatie, in plaats van een of/of-situatie.

Lang verhaal kort: er is zeven jaar tegen hem geëist, voor witwassen, bezit van harddrugs en vuurwapenbezit, en wij hebben zelden zo gelachen. Wij wel, de verdachte zelf zal vooral balen. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dd30bfdc1d93', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });