McLaren stapt nu echt in Indycar Series en schrijft twee auto's in

Afgelopen jaren probeerde McLaren het al een paar keer zonder op de Indy 500. Nu hebben de Britten de stap echt gezet en gaan een heel IndyCar-seizoen meedoen, om zo de zeperd van dit jaar te vergeten.

Dit jaar was McLaren het lachertje van de Indy 500, toen het best gefinancierde team, met de duurste coureur zich niet wist te kwalificeren voor de race. Dat mag niet nog een keer gebeuren, en zoals het team inmiddels weer opkrabbelt in de Formule 1 willen ze dat in de IndyCar Series ook gaan doen.

Waar ze dit jaar samenwerkten met Carlin Motorsport, een Engels bedrijf, stapt McLaren nu in een partnership met Arrow Schmidt Peterson Motorsports. Die Amerikanen rijden nu ook mee in de IndyCar Series. Volgend jaar komen de twee wagens met Chevrolet-power op de baan als Arrow McLaren Racing SP.

Het team komt onder leiding te staan van Gil de Ferran, die dit jaar ook het stuur overnam toen het IndyCar-project helemaal (b)leek te ontsporen. Toen was het te laat, maar nu staat de Indy 500-winnaar van 2003 vanaf het begin aan het roer.

Opvallend genoeg heeft McLaren nog niets gezegd over de coureurs van de wagens. De naam van ene Fernando Alonso komt precies nul keer voor in de aankondiging van de terugkeer naar het volledige Indy-seizoen. Wellicht moeten ze even een telefoontje naar Hoofddorp doen. Overigens reed McLaren in 1979 voor het laatst een heel jaar mee in de Amerikaanse raceklasse.