Moderne classic: zo bouwt Aston Martin de DB4 GT Zagato

De duurste nieuwe Aston Martin ooit is eigenlijk stokoud, want het is een recreatie van de DB4 GT Zagato uit de jaren zestig. Desondanks wordt het een monster, want de negentien exemplaren zijn wel her en der verbeterd.

Aston Martin noemt het de Continuation Series en bouwt na de DB4 GT en de DB5 'Goldfinger' nu aan negentien DB4 GT Zagato's. De auto's zijn ongetwijfeld allemaal al verkocht en om het geheel nog wat extreem duurder te maken, krijgen de kopers er ook een splinternieuwe nieuwe Aston Martin bij. Voor zes miljoen pond hebben ze dus naast de Zagato Continuation Series ook een DBS GT Zagato gekocht. Die laatste is nieuw en gebaseerd op de DBS Superleggera, maar lijkt -uiteraard- op de Vanquish Zagato's die de laatste jaren ontstonden.

Terug naar de classic. De negentien nieuwe oude DB4's worden handgemaakt, maar Aston Martin schuwt moderne technieken niet helemaal. De motor is aangepast ten opzichte van het origineel en meet nu 4,7 liter in plaats van 3,7 liter. Het zorgt voor meer dan 395 pk ten opzichte van 318 pk ooit.

De kopers van het paar moeten nog tot het vierde kwartaal van dit jaar wachten voordat ze hun klassieker krijgen. De nieuwe DBS'en komen pas een jaar later, in het vierde kwartaal van 2020.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dae9782e8ce3', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });