Max Verstappen: 'jammer voor Pierre Gasly'

Het toch vrij verrassende ontslag van Pierre Gasly bij Red Bull gisteren heeft zijn ex-teamgenoot Max Verstappen niet echt aangegrepen. De Limburger reageert op de veranderingen binnen het team, en kijkt daarbij vooral naar het grote plaatje.

Nadat het nieuws gisteren brak dat Alexander Albon vanaf de GP van België naast Verstappen zal rijden, was de pers natuurlijk benieuwd naar de reactie van 'onzen Max'. De Telegraaf snorde de nummer drie in het kampioenschap op zijn vakantieadres op, en stelde de onvermijdelijke vraag. Het blijkt Max allemaal niet zoveel te kunnen schelen: "Natuurlijk is het jammer voor Pierre, maar het maakt mij persoonlijk niet veel uit wie mijn teamgenoot is. Het gaat erom dat we beter gaan presteren met de andere auto en daardoor meer punten binnenhalen voor het team."

Precies de reactie die je verwacht van iemand die al sinds zijn jonge jeugd in het wereldje meedraait, en qua PR van haver tot gort gedrild is. We hebben geen idee hoe de relatie tussen Max Verstappen en Pierre Gasly was, maar we geloven dat ze niet heel veel met elkaar te maken hadden. Max doet zijn ding binnen Red Bull, en Pierre moest het zelf maar rooien. Althans, voor een buitenstaander leek er niet echt sprake van een mentor-student-rol. Niet heel vreemd, want als coureur moet je het vooral zelf doen, en zo lang je de professionaliteit hebt je teamgenoot niet in de weg te rijden vindt het team het ook wel best.

Wel viel ons op dat we dit jaar helemaal geen schijtlollige videootjes meer zagen van Red Bull, terwijl dit bij Verstappen en Ricciardo schering en inslag was. Op zich niet heel raar: pretletter Ricciardo was de drijvende kracht achter al deze lol, en die zit inmiddels bij Renault te balen van een inferieure auto. Maar gelukkig heeft hij voor 20 miljoen aan bankbiljetten om de tranen mee te deppen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dec5d6e28ddb', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });