Alexander Albon groenste Red Bull-coureur sinds Robert Doornbos

In de Formule 1 is ervaring een groot goed. Daarom is het prettig als je een satellietteam achter de hand hebt om je coureurs voor te bereiden op het grote werk. Als Alex Albon in Spa in de RB15 stapt, is hij de minst ervaren coureur sinds 13 jaar.

Albon promoveerde dit jaar uit de F2, waar hij het vorig seizoen derde werd. Dit betekent dat hij pas 12 races op het hoogste niveau gereden heeft, en nu al de overstap naar de hoofdmacht van Red Bull maakt. Ter vergelijking: toen Max Verstappen in 2016 switchte, had hij 23 races in de Toro Rosso achter de rug.

De Brits-Thaise Albon wordt hiermee Red Bulls meest onervaren piloot sinds Robert Doornbos. De Nederlander stapte in 2006 aan het einde van het seizoen in bij de Rode Stieren, als vervanger van Christian Klien. Doornbos reed in 2005 acht races (ronde 12-18, als vervanger van Patrick Friesacher) voor Minardi, het team dat vanaf 2006 als Toro Rosso verder ging. Hoe het Albon zal vergaan? De voortekenen zijn goed, en de auto is dit ook. Als hij het hoofd koel houdt, rijdt hij waarschijnlijk ook in 2020 voor Red Bull. Aan de andere kant: bij Red Bull weet je het nooit...

Op de foto hieronder ziet u het Red Bull Junior Team van 2012, met Alexander Albon. Herkent u ze allemaal?

P.S. We vinden het fascinerend dat degene die vorig jaar de F2 won in ronduit de slechtste auto van het veld rijdt (George Russell in de Williams), terwijl de nummer 3 nu een van de beste onder de kont krijgt (Alex Albon in de Red Bull).

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dec5d77dc914', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });