De auto ging niet vooraf door teasers van enig soort, wat erg prettig is. Gewoon zonder tierelantijnen melden: 'hier is onze nieuwe auto, veel plezier d'r mee', dat zouden fabrikanten vaker moeten doen. Ha, nee: Volkswagen kondigde dit ding al twee jaar geleden aan, en moest hem natuurlijk ook honderd keer teasen. De basis-T-Roc kent u, deze variant heeft een - in negen seconden sluitende - softtop, en ongetwijfeld enkele verstevigingen in de carrosserie om de torsiestijfheid te garanderen. De kap kan al rijdend - tot 30 km/u - geopend of gesloten worden. De wielbasis is ca. 35 mm verlengd, wat makkelijk is te bewerkstelligen dankzij het MQB-platform, en de voorportieren zijn een volle 25 cm langer, want de auto is een driedeurs.
Onder die andere kap, voor de bestuurder, huist een 1.0 TSI met 115 pk. Voor wie de wind liever iets krachtiger door de haren heeft is er ook een 1.5 TSI met 150 pk beschikbaar. Beide versies zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, bij de 1.5 kan ook een 7-traps DSG besteld worden. Wilt u tot slot de boulevard irriteren met uw eigen un-tss un-tss-muziek, dan bestelt u het optionele audiopakket van Beats, met 12-kanaalsgeluid en een output van 400 W.
Zommerminnende en zonaanbiddende uitgaande types die warm worden van de T-Roc Cabrio moeten nog even wachten tot het volgende seizoen: in de herfst van 2020 komt de open SUV op de markt, naast de reeds bestaande T-Roc-met-dak (rijtest), en de extra gepeperde T-Roc R.