Jongen duwt cadeau gekregen BMW rivier in omdat het geen Jaguar is

Rijkeluiskindjes zijn doorgaans helemaal geen onaardige personen, maar er zitten soms exemplaren tussen die je het liefst vijf jaar in de kolenmijnen tewerkstelt. Zoals het mannetje dat zijn dure BMW-cadeau uit onvrede de Indiase plomp in reed.

Het verhaal achter de beelden: een jongeman, die in de media alleen bekend is als 'Akash', kreeg van zijn welgestelde, grootgrondbezittende ouders een witte BMW 3 Serie (F30) cadeau. Nogal een geschenk in India, waar een simpele Tata al een luxe is, maar de jongen was er helemaal niet blij mee: hij had liever een Jaguar gekregen. In een woedeuitbarsting rolde hij de auto de rivier in, om later spijt te krijgen, en mee te helpen met de mensenmassa die het inmiddels vastgelopen ding uit het water vist. Dit gebeurde allemaal in de deelstaat Haryana, in het noorden van India gelegen, tussen Punjab en New Delhi.

Een dergelijke komkommer is vaak te mooi om kapot te checken, maar we willen u natuurlijk geen 'dat hep op Facebook gestaan'-onzin voorschotelen, dus gingen we even graven. Het bericht is te herleiden tot 5 dagen geleden (9 augustus) in Indiase media. Onder andere de Times of India maakte er melding van, en het is overgenomen door gerenommeerde internationale publicaties. Bovendien is op de video te zien hoe de BMW vanaf een zandpad zo de rivier ingerold wordt. Dat deel van het verhaal klopt, nu is het alleen nog de vraag of het verhaal eromheen bonafide is.

Wel is het zo dat de jongen ergens onderweg in de vertaling niet 22 maar 18 jaar oud werd gemaakt, zeer waarschijnlijk voor 'dramatic effect'. Of Akash helemaal of sound mind was is ook niet zeker, bepaalde media citeren de politie dat de jongen psychische problemen heeft.