Festival-, vakantieweekend, zwarte zaterdag en Lowlands: overal FILES!

Hoewel het voor veel mensen nog steeds vakantie is, staan er vanaf vandaag overal files. Vooral in de buurt van Biddinghuizen loopt het sinds vanmorgen behoorlvast: Lowlands is begonnen.

De voorspelde regen deed duizenden ticketkopers de afgelopen dagen besluiten om maar niet naar Lowlands te gaan en de kaartjes op Ticketswap en Marktplaats te gooien. Dat houdt echter niet in dat het minder druk wordt op het festivalterrein: een doorverkocht ticket is nog steeds een verkocht kaartje natuurlijk. Vanmorgen vroeg was het daarom al raak op de wegen naar de campings van het vierdaagse festival. De dijk langs het Veluwemeer is de enige aanvoerweg en die staat vast

Niet alleen bij Biddinghuizen wordt het dit weekend dringen, ook bij Latin Village in recreatiegebied Spaarnwoude zal het aansluiten worden op de smalle toegangswegen. Bij Hilvarenbeek krijg je de stuitereende mensen van Decibel Outdoor voor de auto. De Rotterdamse haven krijgt te maken met het Rotterdamse Rave Festival, dus daar kunt u ook vast uw borst natmaken voor wat vertragingen. En denk eraan: na het pilletje even wachten met terugrijden!

Mocht u helemaal niet in het land zijn, of juist de boel willen ontvluchten: doe dat niet via Duitsland. Onze oosterburen verwachten dit weekend overvolle snelweg in verband met Baustellen, maar voornamelijk door terugkerende vakantiegangers uit heel Europa. Vooral rondom Stuttgart, München, het Rijn-Main-gebied en het Ruhrgebeid kunt u aansluiten. Plezierig, want dat is ongeveer de gehele weg van Zuid-Europa naar Nederland.

Leest u dit in Italië, Slovenië of Kroatië? Hou dan u hart helemaal vast: de ellende begint daar al als u naar het noorden rijdt. De alpen geven geen krimp en blijven gewoon in de weg liggen: Tauern-, Fernpass-, Brenner-, Karawanken- en Gotthard-Route het wordt dringen in de tunnels onder de bergen door.

In Italië zal het ook geen pretje worden op de weg omdat iedereen daar nu vrij heeft omdat vandaag de feestdag Ferragosto is. Die ettert ook in het weekend nog wel wat na met lamme en over de weg zwabberende Fiat Uno's en Punto's.

Veel mooier dan deze onheilstijding kunnen we het helaas niet maken. Maar troost u: aan het eind van de file is het festival/vakantie/thuiskomen, dus het doel is mooi. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dae9a91e817e', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });