Fernando Alonso test in woestijn: Dakar-deelname op komst?

Vanaf 2020 verhuist Le Dakar naar het Midden-Oosten, en de kans is groot dat Fernando Alonso van de partij is. De Spaanse omnivoor doet een vierdaagse test in een Toyota Hilux in Namibië.

Bij Fernando Alonso stroomt motorsport door zijn aderen. Hij vindt alles eigenlijk wel leuk, en is toch al lang binnen, dus de man kan lekker doen waar hij zin in heeft. En ook al verbinden de F1-gerelateerde media hem te pas en te onpas met een comeback in de koningsklasse, dat is echt een gepasseerd station. Nando heeft de laatste jaren precies niks gepresteerd voor een heel dik salaris, en staat te boek als een lastige man in het team, dus wie zou daar zijn vingers aan branden?

Waar Alonso wel voor te porren is: Dakar! Hij treedt mogelijk in de voetsporen van Carlos Sainz senior, als Spaanse conquistador in de twee weken durende rally. Hij test binnenkort in het Afrikaanse zand in een robuuste Hilux, en als dat goed gaat zien we hem waarschijnlijk in 2020 op de startlijst. De Coronellekes weten het in ieder geval al zeker: