Mercedes-Benz EQV, het eerste elektrische premium-busje

Mercedes heeft zijn tweede model in de EQ-reeks gepresenteerd. Na de SUV-koets (EQC) is nu de people mover aan de beurt: maak kennis met de EQV, met plaats voor 8 personen, en 100 kWh aan batterijen in de vloer.

De EQV - uiteraard op basis van de V-Klasse - komt niet helemaal als een verrassing, er was al een conceptversie van. Het 5,14 meter lange productiemodel krijgt de beschikking over een elektromotor met 150 kW/204 pk en 362 Nm, die de voorwielen aandrijft. Van de 100 kWh is netto 90 kWh bruikbaar, waarmee de EQV een bereik van 405 kilometer krijgt. Het pakket direct vol laden kan tot 110 kW via een (DC-)snellader, de interne (AC-)lader doet het met een capaciteit van 11 kW ook heel netjes.

Met de 3,5 ton wegende EQV kan Mercedes goede sier maken op belangrijke evenementen, want de concurrentie heeft nog geen elektrisch aanbod in deze klasse. Als chauffeur een belangrijke klant onder tijdsdruk van het vliegveld halen, of er naartoe brengen, is ook mogelijk: de maximumsnelheid bedraagt 160 km/u. Houd dan echter wel rekening met het elektrische equivalent van een draaikolk in uw tank. Het model is naar wens uit te rusten met 6 individuele stoelen, of met twee banken. In het laatste geval passen er 8 personen in de EQV.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fbf2700c7ecc', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });