Ook al verboden: vrouwen met kinderwagens

Als het gaat om dichtgetikt policor-gedrag, neemt het Verenigd Koninkrijk graag het voortouw in Europa. Zo werd een VW-reclame van de Britse treurpit gehaald omdat de fabrikant het gore lef had om een vrouw met kinderwagen te tonen.

Nu vraagt u zich wellicht af 'wat is er dan precies mis met een jonge moeder-met-kinderwagen die op een bankje een boekje leest?'. In principe niet veel, maar het beeld werd getoond in een reclame voor de e-Golf, waarin ook allemaal mannen zaten, die spannende dingen deden: astronautje spelen, verspringen op de paralympics, dat soort zaken. EN MOEDER DE VROUW ZIT DAAR EVEN HEEL GENDERSTEREOTYP OP EEN BANKJE MET DE KROOST. ALSOF ZE NERGENS ANDERS GOED VOOR ZIJN, RAAAAGH STELLETJE MANZWIJNEN. VROUWEN ZIJN GODVERDOMME MEER DAN ALLEEN BROEDMACHINES!!!EEN!!ELF!!

Of, althans, zo stellen we ons ongeveer de reactie voor van de drie beroepsquerulanten, die meteen in de pen klommen richting de Advertising Standards Agency (ASA). Want verder hebben ze kennelijk niet heel veel te doen. De ASA ging uiteraard direct op de policor-knietjes (connaisseurs weten dat dit voor Asa een bekende positie is), en dus is de reclame sinds 14 augustus VERBOTEN. Door het oordeel doet hij momenteel wereldwijd de ronde, waar hij anders alleen in het VK bekend geweest was, onder die paar mensen van 90-plus die nog analoge TV kijken. Dat zal ze leren bij Volkswagen.

Meer verboden reclames in het VK? Ook BMW en Audi vielen al eens ten prooi aan de rubberen tegelridders die de weke hersentjes van het publiek behoeden voor schadelijke invloeden. Just doing the Lord's bidding.