Oud-Mercedes-topman Zetsche naar Aldi

Nee, niet 'Audi'. Aldi. U leest het goed: de in Turkije geboren man met een grote snor en een affiniteit met Mercedes verhuist naar de grote Duitse discounter. Eigenlijk heel logisch, voor wie in stereotypen denkt.

De altijd goedlachse Dieter Zetsche, alias Dr. Z., was de afgelopen 13 jaar CEO van Daimler. Hij gaf dit jaar het stokje van over aan de nieuwe generatie, maar de 66-jarige manager heeft nog geen zin om de hele dag zijn gazon te gaan maaien. Daarom neemt hij wat leuke erebaantjes: in de raad van toezicht van reisgigant TUI, en nu ook een vergelijkbaar baantje bij grootgrutter Aldi, dat zijn komst in de Duitse media bevestigt. Scheelt maar een letter met het automerk, maar Zetsche heeft zijn jaren in de automotive wel gedraaid. 

Zetsche gaat aan de slag voor Aldi Süd (het concern werd al heel vroeg door de gebroeders Albrecht geografisch in tweeën gedeeld, als een soort verdrag van Tordesillas, maar dan zonder tussenkomst van de Paus). Hier zwaaien momenteel de kleinzonen van Karl Albrecht met de scepter. De redenen om Zetsche te halen zijn simpel: net zoals bij elke gearriveerde CEO in ruststand wil het bedrijf dat hem als commissaris aanstelt profiteren van zijn ervaring, kennis en contacten.