Haas F1 stopt per direct met gesplitste strategie

In een poging de aansluiting bij het middenveld niet te verliezen, splitste het Formule 1-team van Haas eerder dit seizoen de aerodynamische pakketten op zijn auto's. Het experiment werd een paar races volgehouden, en nu weer stopgezet.

Na een aantal niet onverdienstelijke beginjaren, verkeert Haas, het jongste Formule 1-team op de grid,  in een crisis. Niet alleen is de hoofdsponsor helemaal van het padje, ook de prestaties zijn ronduit tegenvallend. Grosjean haalt de finishlijn vaker niet dan wel, en ook Magnussen (die in de zomerstop in het huwelijksbootje stapte, maar dat terzijde) heeft de grootst mogelijke moeite met zijn race pace, vooral omdat de milkfloat VF-19 niet lekker met de Pirelli-banden omgaat. Omdat het team zelf ook niet precies kon achterhalen wat er nou aan schort, kreeg Grosjean vanaf Silverstone de oude aero setup van Australië, de beginrace van het seizoen. Vanaf komend weekend, in België, wordt dit principe weer overboord gegooid.

Beide auto's rijden Spa met een 'verfijnde versie' van Magnussens laatste setup, waarin kennelijk meer vertrouwen is dan in de aerodynamica uit afgelopen maart. Teambaas Günther Steiner: "For Spa we will go with the upgraded car, which we ran at Hockenheim. We've learned quite a bit out of it and tried to improve the car by changing some of the components. Both cars will be the same spec, and hopefully we can still learn more about it."

Of de naam van Rich Energy ook in Spa op de auto prijkt? Wie het weet mag het zeggen. Zoals we al constateerden lijkt Chewbacca-lookalike William Storey eindelijk het password van het twitter-account kwijt te zijn, want de uitlatingen zijn wat genormaliseerd. Aan de andere kant: twee dagen geleden werd de flamboyante ex-CEO nog geplugd via het account. Het blijft een enigma, deze energiedrankjesproducent.