Brabus maakt alvast een Mercedes-AMG A40

De Duitse merken in het algemeen, en Mercedes in het bijzonder, zijn de laatste jaren als gekken gaatjes aan het vullen. Het leidde tot een tsunami aan AMG-modellen, zoals de A45 en de A35. Een A40 is er nog niet, dus maakt Brabus hem.

Wie een oncompromisloos hatchback-scheurijzer wil hebben, gaat bij Mercedes voor de A45 met tot 421 pk. Als het allemaal een tandje zachter en meer dagelijks bruikbaar mag, is de 306 pk sterke A35 een goed alternatief. Dit model is door Brabus - zeg maar Das Haus onder de Mercedes-tuners - aangescherpt, zowel uiterlijk als innerlijk. 

Naar wens van de klant voeren de Duitsers de A35 op tot 345 pk en 460 Nm, of 365 pk en 486 Nm, als het een onsje meer mag zijn. De extra oempf onder de motorkap wordt geaccentueerd door een vleugel, spoilerlipjes, forse 19 inch-Monoblocks, en ronde uitlaatpijpen, die lijken op de exemplaren uit Mercedes-AMG's eigen '53'-modellen. De zwarte unit staat over een paar weken op de IAA in Frankfurt, hier zijn alvast de foto's.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f006f35da6f0', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });