Wegcriminelen steeds brutaler: 200 km/u over de vluchtstrook

De complete A2 van Amsterdam richting Utrecht was gisteravond afgezet bij Abcoude. Een Volkswagen Golf GTI crashte er met enorme snelheid op een paar andere auto's. Hij reed even daarvoor met 200 kilometer per uur over de vluchtstrook langs de politie.

Beeldt u zich dit even in: een ongeval waarbij alle zes (!) de banen van de A2 afgezet moeten worden. Dan heb je het over een flinke klap. Allemaal het gevolg van een of andere malloot die met 200 kilometer per uur over de vluchtstrook reed. 

Even tevoren kwam de auto (een VW Golf GTI) een politiewagen rechts voorbij, waarop de agenten de achtervolging inzetten. Vanwege de verkeersveiligheid besloten ze hun actie echter snel te staken, maar op een gepaste afstand te volgen. Iets later zagen ze verderop het ongeval gebeuren bij de afrit Abcoude. Ongetwijfeld was er iemand die bij het kiezen van de afrit niet rekende op een 200 kilometer per uur rijdende auto van rechts op de vluchtstrook.

Wonder boven wonder raakte niemand levensgevaarlijk gewond bij de crash (gelukkig ging het anders dan bij deze crash). De politie was uiteraard snel ter plekke en kon de bestuurder van de Golf aanhouden. Hij heeft een bloedtest ondergaan, maar de resultaten daarvan zijn nog niet bekend, maar wat wel duidelijk is: het is niet de eerste keer dat hij asociaal rijdt. De politie heeft bijna de hele nacht onderzoek gedaan naar de precieze toedracht (anders komt de wegcrimineel er straks weer met een uurtje schoffelen van af). Ook opvallend: niemand weet waarom de wegmisbruiker zo ongelooflijk hard over de vluchtstrook racete.