SHOCKER. 'Marcus Ericsson keert dit weekend terug op Spa'

Totale blinde paniek aan de ontbijttafel in het motorhome van Grosjean vanochtend: Romains nemesis Marcus Ericsson is door Alfa Romeo op Spa-Francorchamps ontboden. Hierdoor mist de Zweed een IndyCar-race in de VS. Wat is er aan de hand?

Het is een bericht dat we niet aan zagen komen, temidden van alle speculatie in het silly season van de Formule 1. Alfa Romeo haalt zijn reserverijder Marcus Ericsson dit weekend naar België, waardoor de coureur van het Arrow SPM team de IndyCar-race in Portland mist. Het lijkt niet meer dan logisch dat Ericsson dit weekend dus in een Alfa Romeo stapt, want waarom zou je hem anders bij zijn team weg trekken? Niet om toeschouwer te spelen tijdens een race, lijkt ons zo.

Racer.com, meldt dat Ericsson in Portland door Conor Daly wordt vervangen, 'omdat Marcus in Europa moet zijn'. De site heeft geprobeerd de teams te contacteren, maar ze reageren niet op de oproepen. Niet heel verrassend. Het ligt voor de hand dat Ericsson Giovinazzi gaat vervangen, de Italiaan die dit seizoen compleet in de schaduw van oude rot Raikkonen staat. Er waren echter nog geen tekenen dat zijn positie sterk onder druk stond, dus misschien heeft hij een aanbod van Haas gekregen om Grosjean te vervangen? Dat zou de komst van Ericsson verklaren, want de Zweed heeft in zijn F1-jaren nou ook niet echt overtuigd, en dan gebruiken we een groot understatement. 

Aan de andere kant: reporter Will Buxton vroeg het na bij Alfa, en het team is zeer duidelijk: Ericsson rijdt dit weekend niet voor ons. Dus wat is er gaande? Alles is speculatie, maar het is een merkwaardige ontwikkeling.  Later ongetwijfeld meer. UPDATE. Ericssons IndyCar-team heeft een verklaring uitgegeven. Dit bevestigt dat de Zweed inderdaad door Alfa is teruggehaald.