Lewis Hamilton begint vegan hamburgerschuur

U kende hem als fashionicoon, rapper, autoverzamelaar, wereldverbeteraar, af en toe wat opvliegende Instagrammer, en misschien ook als racecoureur. Maar Lewis Carl Davidson Hamilton heeft een nieuwe side hustle: veganistische hamburgers.

2019 is het jaar van de vegan Burger, met Beyond Meat als bekendste gezicht. Het Amerikaanse merk maakte een van de succesvolste beursnoteringen van het jaar mee, maar het is niet de enige partij die zich met plantaardige etenswaren bezighoudt. Het Britse Neat Burger lanceert op de thuismarkt een vestiging met louter vleesvrij fastfood en veganistische producten, waaronder milkshakes op basis van sojamelk en "Just Water, the eco-conscious brand launched by Jaden Smith in 2018, as well as ethical Lemonaid sodas". Jazeker. De burgers worden gemaakt in samenwerking met eerdergenoemd Beyond Meat. Hierbij mag u zelf interpreteren of het om een simpel leververdrag gaat, of dat er ook daadwerkelijk eigen input van Neat Burger in zit.

Als uithangbord en partner is Lewis Hamilton aangetrokken. De F1-coureur schakelde ongeveer twee jaar geleden om op een volledig veganistisch dieet.  Lewis: "I'm very passionate about being kinder to our world and also really respect Neat Burger's commitment to more ethical practices and supporting small businesses, so this is something I'm also really proud to support. But it is also about the product. As someone who follows a plant-based diet, I believe we need a healthier high street option that tastes amazing but also offers something exiting to those who want to be meat-free every now and again.

Neat Burger opent op 2 september zijn eerste vestiging in Londen, en heeft plannen om de komende 24 maanden nog eens 14 locaties wereldwijd te openen. Overigens vinden we het vrij grappig dat de coureur met de afkorting HAM helemaal vegan is. Maar aan de andere kant: de coureur met afkorting GAS kon het gelijknamige pedaal ook niet bepaald vinden bij Red Bull. En VET is ook niet bepaald rond...