Controversiële onruststoker William Storey terug bij Rich Energy

Haas-sponsor Rich Energy is met afstand de meest controversiële titelsponsor onder de F1-teams, en dit blijft vermoedelijk nog wel even zo: het bedrijf heeft firestarter William Storey terug als meerderheidsaandeelhouder.

De aandelen van Rich Energy-opvolger Lightning Volt werden in juni overgeschreven naar ene Matthew Bruce Kell, waardoor Storey formeel buiten beeld was. Onlangs is dit weer tenietgedaan: 6.400 van de 10.000 aandelen zijn weer in bezit van William Storey, waarmee de terugkeer van de Red Bull-beledigende en logo-plagiërende onruststoker een feit lijkt. We hebben slechts een verzoek aan de overige krachten achter Rich Energy: in de naam van alles wat heilig is, geef de man geen toegang tot het twitter-account van het bedrijf. 

We kregen al een donkerbruin vermoeden dat Storey niet helemaal weg was, aangezien er onlangs een tweet verscheen, waarbij hij prominent in een zakelijke rol werd afgebeeld. De precieze juridische situatie rondom Rich Energy, en hun ruzie met Whyte Bikes en Red Bull is niet precies duidelijk. Evenmin is het helder in hoeverre Haas en Rich gebrouilleerd zijn. Eerder was er nog sprake van een claim van £35 miljoen, om het vierjarige sponsorcontract af te kopen. Haas heeft laten weten in Monza met zijn sponsor om de tafel te gaan zitten.