Geweldadige anarcho-gekkies dreigen autoshow Frankfurt te slopen

Een clubje verwarde vandalen met de naam "Rocks in the Gearbox" dreigt met vernielingen rond de komende IAA in Frankfurt. De politie neemt de melding serieus, want ze hebben hun vandalistische tendensen al getoond.

Van 12 tot 22 september opent de tweejaarlijkse IAA in Frankfurt haar deuren, met stands vol glimmen pracht en praal. Een mooi doelwit voor onrendabelen die jaloers zijn op mensen die het wél gemaakt hebben in de maatschappij, en die zich verenigen in ad hoc krakersclubjes met een hoog anti-fascistisch en anti-kapitalistisch gehalte. 

De strijders van 'Rocks in the Gearbox' sloopten eerder deze maand al de inventaris van een Aston Martin-dealer nabij Frankfurt, omdat dat kapitalistische zwijnen zijn. Zo'n 40 Aston Martins werden getrakteerd op de ingeslagen ruiten en kapot plaatwerk, en de daders kwamen er uiteraard mee weg. Ook een andere club, met de naam 'sand in the gearbox', heeft acties aangekondigd. Reuters meldt dat de autoriteiten de dreiging heel serieus nemen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat er gedemonstreerd werd rond een autoshow, in het vorige decennium werd door Greenpeace al geprotesteerd tegen de Duitse Klima-Schweine, maar dat ging nog vreedzaam.