Heel Zandvoort is al volgeboekt voor 3 mei 2020

U wilde een hotelletje gaan boeken om de Grote Prijs van Nederland in 2020 te gaan bezoeken? Vergeet het maar, of u moet in Driemond willen slapen, want heel Zandvoort is al volgeboekt tegen monsterbedragen.

Zandvoort

Wie een huis in Zandvoort heeft, kan goed geld verdienen in het weekend van 3 mei 2020 (of in het Grand Prix-weekend in de vier jaar erna). De bedden in het kustplaatsje zijn schaars en alle kamers zijn inmiddels wel volgeboekt. Zelfs de campings zijn volledig vol.

Iedereen in het dorp heeft inmiddels zijn huis, appartement of slaapkamer op AirBnB gezet en daar wordt zo tweeduizend euro per nacht voor neergelegd. Althans, dat is de vraagprijs voor een appartement. Er zijn echter ook appartementen te huur waar u €20.000 voor het weekend kwijt bent. In de Telegraaf reageert iemand van de Zandvoortse VVV totaal niet verbaasd: "Al twee maanden geleden waren alle hotels volgeboekt, dus nu willen normale mensen ook een graantje meepikken."

Zelfs de golfbaan doet mee aan de gekte. Het heilige gras van de achttien holes naast het circuit wordt volgend jaar mei omgetoverd in een camping. De tenten zijn al opgezet en dat maakt het allemaal niet goedkoper. Voor €650 heeft u daar de goedkoopste tent tot uw beschikking. 

Huizenbezitters met een tuin doen er dus goed aan om hun grasveldje begin mei volgend jaar in te zetten als slaapplaats. Haal paar festivaltentjes en zet ze vast op in de tuin. Ideaal om een paar centen bij te verdienen en u helpt met het voorkomen van de enorme files naar Zandvoort.