Van deze gelimiteerde BMW M4 moet u er eigenlijk drie kopen

De huidige BMW M4 loopt richting zijn eind, en u weet wat dat betekent: de toverdoos met speciale modellen wordt geopend. Dit is de M4 Edition ///M Heritage, die het best als trio tot zijn recht komt.

BMW bracht dit jaar de nieuwe 3 Serie op de markt, op de IAA in Frankfurt tonen de Duitsers een Concept 4 Serie. Het ligt voor de hand dat in Genève (maart 2020) de productieversie van de 4 Serie Coupe debuteert, waarna de weg open ligt voor de nieuwe M3 en M4 met 480/510 pk. Laten we zeggen: begin 2021, maar dat is natte vingerwerk. 

Voor het zover is, krijgen we nog een paar speciaaltjes op basis van de huidige M3/M4, te beginnen met de ///M Heritage. Van deze M4 worden er 750 gemaakt, in de drie klassieke M-kleuren. Uiteraard krijgen de modellen geen tri-tone lakwerk, want het is een BMW M4 en geen VW Polo Harlequin. Dit betekent ook dat u er eigenlijk meteen drie in de garage moet zetten, van elk kleurtje een. Mocht u niet zo ver willen gaan, dan helpen talloze emblemen, badges en stiksels de kijker herinneren aan het feit dat hij een gelimiteerde M4 voor zich heeft.

Onder de kap ligt de bekende 3 liter zes-in-lijn, die hier goed is voor 450 pk. De gelimiteerde M4 is te bestellen in de kleuren Laguna Seca Blue, Velvet Blue metallic of Imola Red. Het carbon dak is op subtiele wijze voorzien van de bekende historische M-driekleur, en speciaal voor deze editie werd een set 20 inch lichtmetaal met sterspaken gesmeed. De 750 exemplaren worden tussen november 2019 en april 2020 uitgeleverd, prijzen volgen binnenkort.