Onthuld: de Honda die u wél wilt hebben

Honda heeft zojuist de leukste auto sinds de NSX onthuld, de definitieve productieversie van de 'e'. En hulde, ze hebben nagenoeg niets gewijzigd aan de originele looks van het concept. Wat een topper.

Eigenlijk doet Honda alles goed met de e: de ronde elektrische stadsauto is de meest aaibare vierwieler die we in lange tijd hebben gezien. Alles is glad en afgerond aan de e, en zodoende ontbreken buitenspiegels en zijn de handgrepen verzonken in de carrosserie. Ze komen er a la Tesla uit wanneer iemand instapt. 

Binnenin blijft de veelheid aan scherm behouden: van het 5 inch dashboard tot de 12,3 inch aan LCD touchscreens ernaast. Onder de kap levert de elektromotor naar wens 100 kW (136 pk) of 113kW (154 pk), beide met een maximum draaimoment van 315Nm. Het accupakket meet 35,5 kWh, waarmee tot 220 km gereden kan worden. Met behulp van een snellader is het pakket in een half uur tot 80% op te laden, 0-100 km/u gaat in ongeveer 8 seconden, hoewel er doorgaans niet veel harder dan 50 mee gereden zal worden. Het is in de eerste plaats een stadsauto.

De productieversie van de Honda e debuteert op de IAA in Frankfurt, twee jaar na het eerste concept. Prijzen en leverdata zijn nog niet bekend.