De Taycan heeft twee elektromotoren, eentje op elke as. Hierdoor is de auto altijd vierwielaangedreven. Bij de ontwikkeling van de Taycan werd sterk gekeken naar de belasting van de elektromotoren, en de warmteontwikkeling die hiermee gepaard gaat. Waar de modellen van Tesla hun motoren relatief snel terugschroeven vanwege oververhitting, was het voor de ontwikkelaars van Porsche noodzakelijk dat hun eerste elektrische auto een flinke mishandeling kan weerstaan. Een ander belangrijk verschil met andere elektrische auto's is de transmissie: de Taycan heeft niet een, maar twee verzetten. De specificaties:
- Porsche Taycan Turbo: 500 kW/680 pk. 0-100 km/u: 3,2 s, topsnelheid: 260 km/u. Bereik (WLTP): 450 km
- Porsche Taycan Turbo S: 560 kW/761 pk. 0-100 km/u: 2,8 s, topsnelheid: 260 km/u. Bereik (WLTP): 412 km
Over het interieur van de Taycan kon u hier al uitgebreid lezen. De kern: er zit veel touchscreen in de auto.
Laden gaat in de meeste gevallen thuis, op wisselstroom. De interne lader heeft een capaciteit van 11 kW. Wilt u uw pakket flink op de donder geven of bent u over lange afstanden onderweg, dan gaat snelladen met maximaal 270 kW, nog iets rapper dan de 250 kW die de Tesla Model 3 aan de dag legt. Overigens draait de Taycan op een nominale spanning van 800 volt, waardoor bij het snelladen minder ampères door de kabel hoeven.
De capaciteit van de Performance Battery Plus in deze Taycan-versies: maximaal 93,4 kWh. De Taycan kent vijf rijmodi: 'range' voor maximale kilometers, 'normal', 'sport', 'sport plus' en 'individual', voor een persoonlijke setup. Aardig feitje: spreek het maximale vermogen van de Turbo S (560 kW) aan, en u hebt uw pakket in iets meer dan tien minuutjes leeg. Aan de andere kant: een Bugatti Chiron op topsnelheid houdt het niet veel langer vol.
In de nieuwe Taycan staat one pedal driving centraal: de auto heeft een indrukwekkend terugwinvermogen van 265 kW. Om u een idee te geven van hoe ongelooflijk veel dit is: de Tesla Model S gaat tot zo'n 60 kW. Porsche berekent dat zo'n 90% van alle remacties op de elektromotor zelf wordt uitgevoerd. Dan de Nederlandse vanafprijzen:
- Porsche Taycan Turbo: €157.100
- Porsche Taycan Turbo S: €191.000
Later verschijnen lichtere varianten, waarschijnlijk gaan deze Taycan en Taycan S heten. Maar hierover geeft Porsche nog niets prijs. De Taycan, die zijn leven begon als Mission E, is bij zijn lancering al elektrisch recordhouder op de Nürburgring, recordhouder in een 24 uurs duurtest, en waarschijnlijk nog een hele reeks aan niet bijster interessante records.
Vanaf januari 2020 staan de eerste exemplaren bij de dealer, wie hem zakelijk rijdt betaalt 8% bijtelling over de eerste 50 duizend euro, en 22% over het leeuwendeel erna. Eind 2020 volgt de Taycan Cross Turismo. Mocht u leer haten, dan biedt Porsche een interieur aan dat geheel gevrijwaard is van dood dier.