F1 2020 krijgt Nederlands commentaar

Formule 1-commentator Olav Mol heeft dit jaar zijn stem geleend aan de game F1 2020. Als de game begin juli (julij) uitkomt, kun je het Johee, johooo van Olav verwachten als je de race wint.

F1 2020

In de games van FIFA had je al jaren Nederlands commentaar van Evert ten Napel en Youri Muldere en inmiddels Sierd de Vos en Jeroen Grueter, maar bij de F1-serie van Codemasters zat je zonder vaderlandse stem. Tot dit jaar, want Olav Mol heeft zijn stem geleend voor het commentaar in de game.

De Nederlandse invloed houdt dus niet op bij Max Verstappen en het nieuw toegevoegde Circuit van Zandvoort, ook het commentaar kan nu een oranje tintje krijgen. Mol is uiteraard opgetogen over zijn schnabbel bij de game: "Het was een flinke uitdaging maar ook ontzettend leuk om ook in F1 2020 het verslag te mogen doen. Niet alleen is F1 erg populair in Nederland door het succes van Max Verstappen en de terugkeer van het Circuit Zandvoort op de racekalender, maar is de sport virtueel, met miljoenen spelers, ook populairder en realistischer dan ooit. Om als commentator dan ook onderdeel te zijn van de grootste racegame ter wereld is voor mij een enorme eer."

Wie geen zin heeft in het geklets kan uiteraard ook kiezen voor geen commentaar, of een andere taal. Hier overigens de eerste beelden.